Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Грошова допомога для військовополонених, зміни в програмі тероборони області та збереження належної освіти дітей: відбулася чергова сесія Харківської обласної ради

  • 6
Грошова допомога для військовополонених, зміни в програмі тероборони області та збереження належної освіти дітей: відбулася чергова сесія Харківської обласної ради

Під головуванням очільниці Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та за участі депутатів від «Слуги Народу» на Харківщині відбулося пленарне засідання 21-ї сесії облради в режимі відеоконференції. До роботи також долучилися народні депутати від «Слуги Народу» Павло Сушко та Вікторія Кінзбурська.✔️Засідання тривало 7 годин, розглянули більш як 50 питань, депутати від політичної сили «Слуга Народу» в обласній раді підтримали низку важливих рішень.

– Передбачили можливість фінансування з обласного бюджету функціонування дошкільних груп як структурних підрозділів санаторних і спеціальних закладів загальної середньої освіти, засновником яких є Харківська обласна рада.

«Відстояли й захистили разом з обласними депутатами право на належну освіту дітей на Харківщині. Депутати облради затвердили Програму розвитку освіти дітей. Тепер і дошкільнята з особливими освітніми потребами будуть безперешкодно навчатися, і фахівці-педагоги безперебійно отримуватимуть зарплату. Також ухвалена програма «Освіта незламної Харківщини» на 2024–2028 роки сприятиме збереженню, розвитку та відновленню закладів та установ освіти області, безпечності та якості організації освітнього процесу, соціалізації його учасників, розвитку корекційної та інклюзивної освіти, підтримці обдарованих і талановитих дітей та учнівської молоді, національно-патріотичному вихованню дітей, учнів, студентів, стимулювання педагогічної праці. Вдячний голові Харківської обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко та всім депутатам за ухвалення цього важливого документа та роботу на захист права на освіту дітей!» – розповів деталі народний депутат від «Слуги Народу» Павло Сушко.

– Зміни до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників.

«Фактично розширили перелік агропромислових підприємств, які мають отримати податкові пільги через те, що втратили можливість здійснювати господарську діяльність на території Харківської області», – зазначила голова обласної ради від «Слуги Народу» Тетяна Єгорова-Луценко.

– Передбачили грошову допомогу в розмірі 50 тисяч гривень військовополоненим, які повернулися додому, а також внесли зміни до Програми територіальної оборони Харківської області на 2022–2024 роки, де передбачили 14 млн грн на роботу обласного центру підготовки населення до національного спротиву.

«Затвердили рішення про створення комунального підприємства «Обласний комбінат харчування». Дуже гарна ініціатива першої леді Олени Зеленської. У співпраці з фондом Говарда Баффета в Лозовій побудують фабрику-кухню, мета якої забезпечити дітей здоровим харчуванням. Звісно, сподіваюсь, що подібні заклади будуть створені в інших районах, зважаючи на безпекову ситуацію. Окрім цього, затвердили рішення звернутися до уряду по допомогу з ремонтом дороги Харків – Київ. Сподіваюсь, до наступного засідання сесії, яке плануємо провести у квітні, уже будуть результати», – підбила підсумки засідання голова обласної ради від «Слуги Народу» Тетяна Єгорова-Луценко.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy