Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

За ініціативою Вадима Пікуза провели закриті покази фільму «20 днів у Маріуполі»

  • 27
За ініціативою Вадима Пікуза провели закриті покази фільму «20 днів у Маріуполі»

Депутат Маріупольської районної ради від політичної партії «Слуга Народу» Вадим Пікуз з однодумцями ініціював допремʼєрний закритий показ документального фільму «20 днів у Маріуполі». 

Вадим Пікуз розповів, що з самого початку повномасштабного вторгнення він був добровольцем у зведеному загоні Національної поліції у Донецькій області. У дні, коли місто вже обстрілювали окупанти, режисер фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислав Чернов знімав усе, що відбувалось. Співробітники поліції з групи допомагали знімальній команді. 

«У Маріуполі команді Мстислава Чернова всіляко допомагали, аби увесь світ бачив, що насправді відбувається у місті. 

Коли фільм вже був змонтований, зʼявилася ідея проведення закритих показів фільму. Режисер підтримав нас та надав стрічку для показу. 

Проєкт підтримали міські адміністрації, які безкоштовно надали кінозали для показу. Загалом, люди у 15 містах України прийшли на кіносеанс», – розповів Вадим Пікуз. 

«20 днів у Маріуполі» – перший український документальний фільм, який отримав нагороду «Оскар». Це реальні зйомки обстрілів та руйнування міста, трагедії сімей, що тоді були там. 

«Кожен, хто був на показі фільму, не міг стримати сліз.

У кожному місті приходили сотні людей, які хотіли своїми очима побачити, що пережили маріупольці. Закриті покази відвідали близько 5 тисяч людей», – додав Вадим Пікуз.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy