Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Владлен Неклюдов побував з робочою поїздкою у Тернополі та зустрівся з переселенцями

  • 96
Владлен Неклюдов побував з робочою поїздкою у Тернополі та зустрівся з переселенцями

Народний депутат України, голова Донецької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Владлен Неклюдов у складі Міжфракційного обʼєднання «ВПО України» разом з колегами побував у Тернополі.  

Тут пройшла зустріч з переселенцями – у Тернопільській області знайшли прихисток близько 78 тисяч осіб із небезпечних областей України, зокрема й з Донеччини. Більшість з них жінки та діти.  

Владлен Неклюдов розповів, що на цій зустрічі обговорили необхідність працевлаштування, адже більшість перебуває в евакуації вже більш ніж рік і поки не може повернутись у рідні міста. Члени МФО наголосили, що робота дасть громадянам можливість швидше соціалізуватись та звикнути до нового міста.  

Також відбулась робоча нарада у Тернопільській ОВА. Тут до обговорення умов життя та підтримки внутрішньо переміщених осіб в онлайн-форматі долучився заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Бородай.  

«Разом з колегами заслухали керівництво обласної військової адміністрації та окремих територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівників окремих структурних підрозділів обласної військової адміністрації, керівництво Тернопільської міської ради та голів деяких інших громад Тернопільщини.  

70 об‘єктів державної та комунальної форми власності тимчасово надають прихисток внутрішньо переміщеним особам. Переселенці здебільшого проживають у приватному секторі, близько 5 тисяч розміщені у прихистках.  

Представники місцевої влади наголосили, що мають потужну підтримку від міжнародних партнерів, що дозволяє надавати значну допомогу ВПО. Так, за увесь час повномасштабної війни переселенці у цій області отримали допомоги з-за кордону на суму майже 30 мільйонів доларів. Це грошові виплати, гуманітарна та інші види допомоги», – розповів Владлен Неклюдов.  

Велику увагу під час наради було приділено працевлаштуванню ВПО. За статистикою, до Тернопільської обласної служби зайнятості звернулись 2,3 тисячі вимушено переміщених осіб, з них 2 тисячі отримали статус зареєстрованих безробітних. Працевлаштованих – 532 особи. Члени Міжфракційного обʼєднання наголосили, що ці показники мають бути значно вищими, для чого треба налагоджувати комунікацію з людьми та працювати з ними на місцях.  

«Наголосив, що на Тернопільщині можуть бути міста-побратими, які б надавали певну допомогу та розвивали громади, які прийняли наших переселенців.  

Щодо релокованих підприємств – за державною програмою релокаціі в область переміщено 58 таких об‘єктів. Найбільше евакуйовано підприємств з Київської, Харківської та Запорізької областей. Це переважно мікро, малі та середні підприємства, які працюють в різних сферах господарської діяльності.  

Обговорили необхідність уваги з боку місцевої влади до ВПО, які хочуть започаткувати свій бізнес тут, адже це дасть можливість створити нові робочі місця та наповнювати бюджети громад.  

Серед проблемних питань регіону – будівництво житла для ВПО, затримки виплат від держави для власників житла, які надали прихисток ВПО; недосконалість інформаційно-аналітичної системи обліку даних, пов’язаних з компенсацією за тимчасове розміщення ВПО, та інші.  

Усі питання детально опрацюємо з колегами по Міжфракційному об‘єднанню «ВПО України» та надамо всю необхідну з нашого боку допомогу», – підсумував Владлен Неклюдов.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy