Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Владлен Неклюдов ознайомився з умовами проживання переселенців на Івано-Франківщині

  • 47
Владлен Неклюдов ознайомився з умовами проживання переселенців на Івано-Франківщині

Народний депутат України, голова Донецької обласної організації партії «Слуга Народу» Владлен Неклюдов у складі Міжфракційного обʼєднання «ВПО України» продовжує поїздки регіонами та перевіряє умови проживання та підтримки внутрішньо переміщених осіб. 

Одна з поїздок відбулась у Івано-Франківську область, де за статистикою зареєстровано 150 тисяч ВПО. Разом з колегами по МФО він зустрівся з сімʼями, які знайшли тут прихисток. На зустрічі були присутні близько 50 родин із різних регіонів України. 

«Розпочали поїздку із зустрічі з людьми, які знайшли тут прихисток. Підтримали їх гуманітарними наборами та дізнались про проблемні питання, які опрацюємо у найкоротші терміни. 

Загалом на зустрічі було 50 сімей-ВПО із різних областей України. Додам, що найбільша кількість переселенців у Івано-Франківську із Харківщини, Донеччини та Київщини. 

Загалом тільки міська громада прийняла більше 40 тисяч переселенців, що свідчить по потребу великої роботи у напрямку захисту та допомоги цій категорії українців», – розповів Владлен Неклюдов. 

Під час зустрічі з керівниками місцевих органів самоврядування розповіли, що у Івано-Франківській міській громаді сьогодні діє 5 соціальних програм, зокрема:

⁃ звільнення учасників бойових дій, членів їх сімей та членів сімей загиблих від сплати комунальних послуг;

⁃ одноразові та щомісячна матеріальна допомога рідним категоріям населення; 

⁃ матеріальна допомога на лікування та придбання медикаментів. 

Також відбулася зустріч із керівництвом ОВА – очільницею Світланою Онищук та її заступниками Людмилою Сірко і Вадимом Созоником, керівниками структурних підрозділів, керівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівниками територіальних громад та іншими представниками керівних органів. 

«Обговорили кількість ВПО, зареєстрованих у області. Загалом Івано-Франківщина прийняла 150 тисяч осіб, більшість з яких працездатного віку. Облаштовано 88 шелтерів для 4 тисяч громадян, 22 тисячі знайшли прихисток у власників житлових приміщень. Більшість людей з інших регіонів проживають у приватному секторі та винаймають житло. 

Представники ОВА розповіли про співпрацю з благодійними фондами та громадськими організаціями у напрямку забезпечення переселенців гуманітарною допомогою. Я та мої колеги з МФО наголосили, що цю співпрацю також треба задіяти у напрямку покращення житлових умов ВПО. Знаємо, що партнери мають можливість допомагати у вирішенні цього питання, а ми зі свого боку готові надати необхідну підтримку», – додав Владлен Неклюдов. 

Члени Міжфракційного обʼєднання приділили увагу питанню працевлаштуванню ВПО. Як наголосив Владлен Неклюдов, ситуація вкрай важка – із усієї кількості працездатних осіб службою зайнятості задіяно у роботі менше одного відсотка. 

«Така ситуація не лише на Івано-Франківщині, але місцева влада має шукати шляхи вирішення цього питання – налагоджувати співпрацю з роботодавцями та комунікацію з людьми, стимулювати їх до роботи та соціалізації на новому місці проживання. 

Заслухали доповідь щодо кількості релокованих в область підприємств. Станом на сьогодні таких налічується 80. Власники цих підприємств забезпечили працівників житлом та змогли зберегти робочі місця та обладнання. Віримо, що після перемоги та звільнення українських міст та сіл усі вони повернуться додому та підійматимуть економіку країни. 

Заслухали ряд інших проблемних питань та подякували усім присутнім за чесні доповіді. Ми хочемо та маємо знати реальну ситуацію у областях країни, адже тільки так наша робота у напрямку допомоги ВПО матиме ефективність та дійсний результат. 

Продовжимо моніторити ситуацію на Івано-Франківщини та надавати усю необхідні консультації та підтримку!» – підсумував народний депутат.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy