Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Владлен Неклюдов ознайомився з умовами допомоги ВПО на Київщині

  • 67
Владлен Неклюдов ознайомився з умовами допомоги ВПО на Київщині

Цього тижня у складі Міжфракційного обʼєднання «ВПО України» голова Донецької обласної організації партії «Слуга Народу» Владлен Неклюдов ознайомився з умовами проживання, підтримки та працевлаштування переселенців, які знайшли прихисток на Київщині.

Члени Міжфракційного об’єднання заслухали доповідь голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка, міських та сільських голів деяких громад області,
керівників структурних підрозділів та служб стосовно загального становища внутрішньо переміщених осіб.

За даними керівництва області, тут зареєстровано більше 330 тисяч внутрішньо переміщених осіб. У цю кількість входять люди, які виїхали безпосередньо з міста Київ у віддалені населені пункти області, переселенці з Донеччини, Харківщини, Херсонщини, Луганщини та Запорізької області.

«З доповіді нам стало відомо, що існують проблеми з автоматичним знаттям ВПО з реєстрації. Через технічні труднощі переселенці можуть продовжувати отримати державні виплати, хоча вже і не мають діючого статусу внутрішньо переміщеної особи. Для вирішення цієї проблеми рекомендовано внести зміни до автоматичного припинення виплати після скасування довідки BПО.

Довідково, у січні, лютому, березні та квітні на підтримку ВПО було виплачено більше 310 мільйонів гривень щомісячно.

Також компенсації від держави отримують люди, які прийняли у себе переселенців та надали їм житло. За період з березня 2022 року по березень цього року сума таких компенсацій склала більше 89 мільйонів гривень», – розповів Владлен Неклюдов.

Також він розповів, що в Київській області налічується 88 місць компактного проживання, які облаштовані в установах соціального захисту населення, школах, дитячих садочках, базах відпочинку та дитячих оздоровчих таборах. Загалом створено більше 7 тисяч місць для проживання ВПО, серед яких вільні на сьогодні – 3,5 тисяч.

Крім того, в області розгорнуто 16 модульних містечок. В місцях компактного проживання ВПО проводяться прийоми громадян керівництвом районної державної адміністрації, департаменту соціального захисту населення, співробітниками пенсійного фонду та органів центру зайнятості.

«Заслухали інформацію щодо кількості пошкоджених приватних та багатоповерхових будинків, ситуацію з забезпеченням ВПО медичними та освітніми послугами, працевлаштуванням та залученням людей до громадських робіт та роботи тимчасового характеру.

Окремо заслухали доповідь щодо сприяння розвитку та створення бізнесу. Так, 39 осіб отримали позитивні рішення на отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу в рамках проекту «Робота», що дозволить створити 97 нових робочих місць у сфері громадськогохарчування, роздрібної
торгівлі, вирощуванні овочів та інших.

Київщина надала прихисток багатьом людям і багато хто зміг розпочати тут нове життя – знайти роботу, соціалізуватись, відкрити свою справу. Разом з колегами по МФО «ВПО України» готові надати керівництву області допомогу у вирішенні проблемних питань та розширенні допомоги для наших переселенців», – підсумував Владлен Неклюдов.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy