Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У Покровську та Мирнограді за ініціативи Олени Харчевної реалізується Хібукі-терапія для дітей, постраждалих від війни

  • 61
У Покровську та Мирнограді за ініціативи Олени Харчевної реалізується Хібукі-терапія для дітей, постраждалих від війни

Заступниця голови Покровської військової адміністрації, депутатка Покровської міської ради від партії «Слуга Народу» Олена Харчевна з осені минулого року ініціювала проведення у рідному місті Хібукі-терапії, мета якої –  допомогти дітям, які постраждали від збройної агресії рф, подолати стреси, спричинені війною.

Після осіннього зʼїзду руху Зе!Жінки Олена Харчевна почала шукати різні види психологічної допомоги та дізналась про «Хібукі-терапію» – лікування психічного стану дітей через обійми з іграшкою-собакою. Вона знайшла керівника цієї терапії в Україні – Дафну Шарон-Максимову, дізналась, як працює методика та що для цього потрібно. Далі ініціювала закупівлю перших 40 іграшок для занять та знайшла психологів, які на волонтерських засадах проводили терапію.

“Я сама мама і розумію, що це потрібно дітям, які знають, що таке війна. Особливо, на жаль, це актуально в нашій області, яка постійно страждає від ворожих обстрілів. Діти це чують, вони розуміють, що небезпека поряд, а тому можуть закритись у собі та намагатись сховати страхи та стрес. По своїй дитині бачу, що важко знайомитися, важко засинати.

Для мене дуже близька ця тема, і я хочу допомогти іншим дітям не менше ніж своїй дитині”, – розповідає Олена Харчевна.

Аби допомагати дітям і з інших міст Донеччини, Олена Харчевна звернулась за допомогою до благодійників, які допомогти закупити ще 120 іграшок. Завдяки цьому зараз Хібукі-терапія реалізується ще й у Мирнограді. Загалом вже 120 дітей в області отримали нового друга, який допомагає подолати стрес.

На заняттях з Хібукі-терапії діти активно взаємодіють з іграшками: обіймають, дають ім’я, розповідають про наболіле. Після закінчення програми з собаками-обіймаками діти зможуть ходити до школи та перебувати з Хібукі на уроках.

Хібукі-терапію ще у 2006 році створив клінічний психолог Шай Хен-Галь під час другої ліванської війни в Ізраїлі. Хібукі допомагав дітям Ізраїлю, Японії та Америки переживати травму та відновлювати психічне здоров’я.
Таку іграшку не можна купити у звичайному магазині, її виготовляють під замовлення на спеціальній фабриці. Собака розміром з новонароджене немовля, зі спеціальної приємної на дотик тканини. Хібукі-терапія безкоштовна для дітей та їхніх батьків.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy