Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Олена Шуляк: Парламент має ухвалити законопроєкт про оновлення прав місцевих держадміністрацій

  • 15
Олена Шуляк: Парламент має ухвалити законопроєкт про оновлення прав місцевих держадміністрацій

Права та функції місцевих державних адміністрацій треба оновити, щоб продовжити процес децентралізації та забезпечити баланс між держуправлінням та правами місцевого самоврядування. Про це заявила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Реформа децентралізації передала ресурси та повноваження на місцевий рівень. Проте, питання відповідальності за ухвалені рішення залишається відкритим. Ухвалений у першому читанні законопроєкт № 4298 має розв’язати цю проблему», – пояснила голова профільного комітету. За її словами, наразі державне управління відбувається РДА та ОДА, які є застарілі за своїм функціоналом та малоефективні в умовах військової агресії.

«Замість них передбачалося впровадження системи префектів, але для цього треба вносити зміна до Конституції, що зараз неможливо», – зауважила Шуляк.

Вона додала, що законопроєкт готували спільно зі стейкхолдерами, асоціаціями місцевого самоврядування та міжнародними партнерами, і він вписаний в один з пунктів плану Ukraine Facility.

«Цей законопроєкт обговорюється вже багато років і ми в комітеті провели величезну кількість обговорень – поговорили з усіма, з ким можна було б говорити, дослухались до всіх зауважень, тому цей законопроєкт вже нарешті готовий для голосування. Нам потрібно, щоб були механізми нагляду за законністю рішень, які приймаються на рівні місцевого самоврядування», – підсумувала очільниця «Слуги Народу».

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy