Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

«Мешканці Часового Яру мають погодитися на евакуацію», – Сергій Чаус

  • 28
«Мешканці Часового Яру мають погодитися на евакуацію», – Сергій Чаус

Начальник Часовоярської МВА Сергій Чаус постійно наголошує мешканцям, що досі залишаються в місті, на необхідності евакуюватись у більш безпечні регіони. Місто перебуває під постійними ворожими обстрілами, але навіть у таких умовах там залишається більш як 700 осіб.

Як розповів у інтервʼю одному з видань Сергій Чаус, у місті здебільшого залишилися люди похилого віку, які не наважуються на евакуацію.

«На цей час 775 людей залишаються в громаді. Трохи зменшилася кількість. Але сказати, що це великий потік, не можу. Люди все одно залишаються у своїх квартирах і будинках. Кількість немала. Намагаємося донести про необхідність евакуації. Учора влаштовували онлайн-телеміст з одним із «шелтерів» (прихистків для внутрішньо переміщених осіб – ред.), який розташований у центрі України, показували, як там облаштувалися жителі, які вже виїхали, які послуги вони отримують», – розповів Сергій Чаус.

За його словами, місцева влада намагається людям довести, що евакуація рятує життя.

Однак, як каже керівник МВА, попри обстріли, відсутність електроенергії, води й газу, чимало жителів не готові виїжджати.

«Більшість – це люди пенсійного віку, кому далеко за 60. Казати, що вони не знають, куди їхати – не зовсім правильно.

Вони не розуміють, як вони себе будуть бачити в суспільстві далі. Тут вони перебувають вдома. Так, постійна небезпека. Так, постійно стріляють. Так, відсутність електроенергії, води, газу. Але вони вдома. Це їхній основний наратив. Вони кажуть, що вони вдома і їм нікуди їхати. Постійні обстріли, що не вщухають, тиші в місті в останні місяці просто не існує. Тому буде й надалі працювати над тим, аби вони таки долучилися до  евакуації», – розповів посадовець.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy