Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

"Велике будівництво" покращує комфорт та життя буковинців

  • 147

Завдяки програмі “Велике будівництво” на Буковині реконструйовано стадіон у місті  Кіцмань Чернівецької області, що на вул. І. Миколайчука, 1.

Модернізований сучасний спортивний комплекс має 2000 місць. Можна з впевненістю сказати, що стадіон у Кіцмані перетворено на потужну спортивну арену, котра може приймати міжнародні змагання з легкої атлетики. Тут оновлено футбольне поле, бігові доріжки, трибуну, роздягальні та іншу інфраструктуру. Роботи проведено в межах програми “Велике будівництво”. 

Раніше поле тут мало суттєвий нахил, тож за допомогою техніки його вирівняли, засипали чорноземом та засіяли травою. Що ж до бігових доріжок, то вони зроблені з поліуретанового покриття, відповідно до стандартів ІААФ – Міжнародної федерації легкої атлетики. Це дозволяє стадіону отримати сертифікацію від цієї організації і стати майданчиком для змагань відповідного рівня.

За словами начальника управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Івана Гешка, представника політичної партії “Слуга Народу”, чемпіона Європи та світу з бігу і учасника Олімпійських ігор, він свого часу багато тренувався на стадіоні у Кіцмані. Доріжки тут були зі шматків гуми, між якими траплялися проміжки. Тепер  легкоатлети мають змогу бігати рівненькими доріжками на усі дистанції – від 100 до 10 тисяч метрів.

Сертифікація ІААФ дає стадіону іще одну опцію – тут будуть підвищувати кваліфікацію тренери, а спортсмени зможуть виконувати нормативи та отримувати звання.

Також, в рамках програми “Велике будівництво” зведено сучасний стадіон у селі Чагор Чернівецької області.

Відтепер активна і спортивна Чагорська громада має новий стадіон на 600 місць.

У сільській раді села Чагор  зазначили, що він побудований  за всіма  європейськими нормами. 

“Село розвивається, зараз тут проживає  п’ять тисяч населення. Тому молоді потрібно десь займатися. Тепер і спортсмени, і глядачі отримали комфортну інфраструктуру з біговими доріжками олімпійського зразка і сучасним футбольним полем”, – розповіли у Чагорській сільській раді.

Біля стадіону планують встановити ігрові майданчики для дітей та облаштувати паркову зону для відпочинку.

Розбудова якісної інфраструктури на Буковині триває!

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy