Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

На Чернігівщині планують відновити пошкоджені або збудувати замість зруйнованих нові спортивні об'єкти

  • 27
На Чернігівщині планують відновити пошкоджені або збудувати замість зруйнованих нові спортивні об'єкти

На виїзному засіданні профільного Комітету ВРУ за участі народних депутатів від Чернігівщини Сергія Гривка, Валерія Зуба, Олега Семінського, голови обласної ради від «Слуги Народу» Олени Дмитренко говорили про перспективи відновлення спортивної інфраструктури з тренерами, спортсменами, керівниками відповідних установ. Учасники визначили алгоритм, який дозволить динамічно запустити цей процес.

«Ми маємо намір не просто відновити зруйновані об’єкти, а збудувати на їхньому місці нові сучасні спортивні комплекси європейського рівня. Окрім того, не полишаємо прагнення все ж реалізувати проєкти будівництва, що були передбачені на 2022 рік: Палац спорту, Льодова арена, Урбан Парк», – наголосив В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА, голова обласної організації «Слуги Народу».

За словами заступника міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрія Чеснокова, для відновлення спортивної інфраструктури Чернігівщини потрібно 16,5 млн доларів. Пріоритетним є відновлення Олімпійського навчально-спортивного центру «Чернігів». Цей об’єкт є дуже важливим для розвитку футболу, боксу, важкої та легкої атлетики. Тому його необхідно розбудувати за всіма наявними олімпійськими стандартами.Не менш важливим питанням є відновлення навчально-спортивної бази з лижного спорту. Об’єкт має стати ключовим для Чернігівської області у напрямках розвитку біатлону, кульової стрільби, волейболу та баскетболу. Також 20 мільйонів гривень комітет просить в уряду на відбудову пошкоджених будівель Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Нагадаємо, 12 спортивних об’єктів на Чернігівщині були зруйновані або частково пошкоджені в результаті обстрілів і бомбардування. Серед них повністю знищені дві центральні споруди – бази олімпійської підготовки державного значення з біатлону та важкої атлетики.Варто зазначити, що попри всі завдані збитки, жоден спортивний заклад не припинив своєї роботи, спортсмени продовжують активно тренуватись. Втім, питання якісної підготовки в таких умовах залишається відкритим.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy