Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Голова обласної ради представила Чернігівщину на IX Європейському конгресі органів місцевого самоврядування

  • 9
Голова обласної ради представила Чернігівщину на IX Європейському конгресі органів місцевого самоврядування

Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради від «Слуги Народу», взяла участь в заході, організованому Інститутом східних досліджень в польському місті Міколайки. Цьогоріч форум проходив під гаслом: «Майбутнє децентралізації в мінливому світі» і став платформою для обміну ідеями та місцем для зустрічей лідерів місцевих органів влади та регіональних еліт з представниками державного управління, громадських організацій та бізнесу.
Під час заходу пройшло більше 200 програмних блоків, дискусійних панелей, майстер-класів, лекцій та презентацій, зокрема, на тему «Відродження українських міст: відбудова, інституції, механізми», спікеркою якої стала Олена Дмитренко.

«Наш прикордонний регіон першим зустрів ворога, поніс значні втрати, а область зазнала значних руйнувань соціальної та транспортної інфраструктури. На сьогодні внаслідок обстрілів та бомбардувань на Чернігівщині пошкоджено або зруйновано майже 14 тисяч об’єктів, більше половини вже вдалося відновити, однак є й ті, які не підлягають відбудові. Специфікою регіону є те, що Чернігівщина має 234 км спільного кордону з рф та 235 км з рб. Щодня прикордонні громади зазнають обстрілів з російського боку. Села, які розташовані біля державних рубежів, майже повністю знищені. Тому статистика руйнувань в нашій області, на жаль, постійно зростає», – зауважила Олена Дмитренко.

Два роки повномасштабної війни радикально змінили життя в українських містах. ЄС та міжнародні партнери продовжують надавати екстрену допомогу нашій державі, не менш важливо об’єднати зусилля для підтримки відновлення та реконструкції України і надалі. В тому числі сприяти контактам між місцевою владою та асоціаціями, а також ділитися знаннями щодо розвитку потенціалу, належного управління та технічної допомоги.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy