Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Дотримання прав людини в умовах війни: очільники області зустрілися з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

  • 11
Дотримання прав людини в умовах війни: очільники області зустрілися з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради від «Слуги Народу», та В’ячеслав Чаус, голова ОВА, обговорили головні аспекти роботи та стан дотримання прав людини в Чернігівській області під час зустрічі з Дмитром Лубінцем, Омбудсманом України.

«В умовах війни порушується низка прав людини, а найчастіше беззахисним стає основне право – право на життя. Сподіваюсь, що в цій важкій боротьбі за свободу і справедливість Україна переможе, а наявна система міжнародних і національних правових форм та способів захисту допоможе відновити порушені права та відшкодувати завдану нашому народу шкоду», – зауважила Олена Дмитренко.

«На рівні області затверджена стратегія «Чернігівщина – від відновлення до розвитку», яка охоплює три основні компоненти: безпека, відновлення житла та бізнесу. Стосовно наземної безпеки ми працюємо доволі ефективно – укриття, системи оповіщення, фортифікація. Але з погляду ППО потребуємо більш надійного захисту. Безпечне середовище – це те, що поверне людей в Україну», – зазначив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Прифронтова Чернігівщина в умовах війни змушена долати ряд викликів, у тому числі й у сфері дотримання прав людини. Учасники зібрання обговорили дотримання прав чинних військових, захист прав дітей, внутрішньо переміщених осіб, релігійних поглядів, забезпечення належних умов життя в місцях несвободи, а також доступу до публічної інформації. Працівники Офісу Омбудсмана України зібрали звернення громадян для подальшого опрацювання.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy