Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Допомога латвійських друзів Чернігівщині триває

  • 17
Допомога латвійських друзів Чернігівщині триває

Представники бізнес-спільноти Латвії нещодавно передали Іванівській громаді Чернігівського району автобус «Probus», що може використовуватися для підвозу дітей до шкіл району. З чотирьох навчальних закладів наразі онлайн працює лише Краснянська філія Количівського ліцею, решту шкіл діти відвідують з 1 вересня. Це вже не перша латвійська допомога, ще торік Чернігівщина почала отримувати медичне обладнання, оргтехніку, гуманітарні вантажі для соціальних закладів. Міжнародні партнери також допомогли у відновленні двох соціально важливих підприємств та відбудові «з нуля» 7 будинків у Ягідному – селі, що стало одним із символів військових злочинів росіян. Загалом тут 16 погорільців, і люди самі на зборах визначили черговість відновлення.

«Нині Латвія визначається з об’єктами освіти та медицини області, які також допоможе відбудувати. Наші народи точно назавжди залишаться друзями. Справжніми, що пройшли випробовування бідою. А на знак довгої плідної роботи і розвитку було висаджено алею дерев», – зазначив голова Чернігівської обласної організації «Слуги Народу», очільник ОВА В’ячеслав Чаус.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року під час економічного форуму Чернігівщині вдалося налагодити чимало ділових, бізнесових контактів із Латвією, які частково перешли у практичну площину. Повномасштабне вторгнення не зруйнувало спільних намірів, а лише відтермінувало і дещо змінило вектор, додавши акценту на соціальній складовій. Зокрема, Ніжин та Чернігів мають угоди міжмуніципального співробітництва з містами Прейлі та Огре.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy