Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Для Менської лікарні збудують сонячну електростанцію

  • 11
Для Менської лікарні збудують сонячну електростанцію

Менська міська рада разом із благодійним фондом RePower Ukraine Charitable Foundation в рамках реалізації проєкту «Відновлювальні джерела енергії для стійкості України», що фінансується GIZ Ukraine, підписали тристоронній договір про співробітництво для будівництва сонячної електростанції для потреб міської лікарні, де надають допомогу постраждалим від війни українцям.

«Цей крок до сталого енергетичного майбутнього нашої громади допоможе зменшити залежність від інших джерел енергії, а завдяки спільним зусиллям та взаємодії ми забезпечимо ефективніший доступ до чистої енергії для наших закладів і мешканців та збережемо довкілля», – зазначив Юрій Стальниченко, в. о. голови Менської міської ради від «Слуги Народу».

Менська міська лікарня є найбільш енергозатратним об’єктом у громаді: щорічно на оплату електроенергії з місцевого бюджету йде 2,5 млн грн – це й мотивувало зробити крок до участі в конкурсі. Менщина стала однією з 14 територіальних громад-переможниць.
Проєкт виконується німецьким товариством міжнародного співробітництва спільно з Міністерством енергетики України, і його реалізація розрахована на півтора року. Орієнтовно фінансування будівництва з боку GIZ становитиме близько 50 тисяч євро, співфінансування з боку Менської міської ради – орієнтовно 250 тисяч гривень.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy