Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

У Черкасах будують дитсадок «з нуля»

  • 111
У Черкасах будують дитсадок «з нуля»

У Черкаському мікрорайоні Митниця стартувало будівництво дитячого садка, спорудити який доручив Володимир Зеленський ще у 2020-ому році.

Передбачалось, що будівництво розпочнеться упродовж року, адже буде використано типовий проєкт. Втім цього не сталося з ряду причин.

«У момент, коли я прийшов на посаду, в нас не було проєкту. Перший місяць я витратив час, щоб цей проєкт отримати, але, як виявилося, він мав значні недоліки. Ми не будуємо об’єкти для галочки чи на швидкість. Ми працюємо на якісний результат. У цьому випадку була мета – сучасний і комфортний дитячий садочок», – розповів голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Проєкт будівництва неодноразово розглядали, змінювали строки та визначали, яку кількість коштів виділити з міського бюджету. Його вартість склала 100 млн грн. Після дебатів в стінах міської ради було вирішено розподілити фінансування та направити з міського бюджету 20% коштів. Решту суми надано в межах програми «Велике будівництво».

Серед тих депутатів, які підтримали будівництво нового дитсадка у мікрорайоні Митниця, – депутат міськради від партії «Слуга Народу» Василь Мойсієнко.

«Митниця постійно розбудовується. Кількість дітей зростає, а у місцевому садочку не всім вистачає місць. Нині там, де міг би бути новий садок,  немає нічого, окрім кущів і дерев. А може з’явитися сучасний заклад, який прийме до трьох сотень вихованців», – пояснив свою позицію депутат.

Наразі будівництво вже розпочалося і триває. Триповерхова будівля матиме кілька ліфтів і буде обладнана за всіма вимогами інклюзії. Окрім дитячих груп і службових приміщень, тут буде басейн, музична зала і спортзала. А також ігрові локації на подвір’ї.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський, перебуваючи минулоріч у Черкасах з робочою поїздкою, дізнався про складну ситуацію з дошкільними закладами в мікрорайоні Митниця та доручив обласній владі Черкащини спорудити новий дитсадок.

 

 

 

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy