Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

На Тальнівщині стартували роботи з очищення місцевої річки

  • 64
На Тальнівщині стартували роботи з очищення місцевої річки

У майже 1 млн 500 тис. грн обійдуться заходи з відновлення  річки Тальянки. 

На початку листопада розпочалася реалізація проєкту, покликаного покращити санітарний стан водойми та надалі підтримувати сприятливий гідрологічний режим у адміністративних межах Тального. Йдеться про 1,76 км русла від греблі цукрозаводського ставка до місця впадання в річку Гірський Тікич. 

Цей проєкт свого часу ініціював депутат Черкаської обласної ради від «Слуги Народу» Ігор Новицький. На початку червня цього року депутатський корпус на сесії облради ідею підтримав. Її втілюють на умовах співфінансування з обласного та міського бюджетів – 80% на 20%. 

За словами Ігоря Новицького, роботи затримались, оскільки процедура з оформленням усіх документів забрала багато часу. Але до кінця поточного року робоча бригада планує впоратися.  

«Вже розпочались комплексні заходи: культуротехнічні роботи, очищення від намулу, відходів тощо. Був розроблений план дій і крок за кроком ми йдемо до поставленої мети, – говорить Новицький. –  Вдячний депутатам, фракції «Слуга Народу» за підтримку. Спільними зусиллями нам вдасться реалізувати ще не один екологічний проєкт на Черкащині».

На сьогодні в Тальному тривають активні роботи з відновлення Тальянки в мікрорайоні «Співочого поля»: робоча бригада ліквідує аварійні та перестійні дерева, які захаращують береги. Вже невдовзі буде задіяно техніку, яка виконуватиме більш значний обсяг робіт.

 

 

 

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy