Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Депутат Черкаської облради заручився підтримкою американців

  • 247
Депутат Черкаської облради заручився підтримкою  американців

100 радіостанцій американського виробництва, тактичні рюкзаки і не тільки – усе це для українських військових допомогла  зібрати українська діаспора у США.

«Це лише частина того, що привіз особисто я, решту чекаємо поштою», – зауважив депутат Черкаської облради від «Слуги Народу» Ігор Новицький.

Він саме повернувся із робочої поїздки до США, де провів безліч зустрічей з посадовцями, підприємцями та представниками української діаспори.  

За словами Ігоря Новицького, метою його відрядження за океан було заручитися підтримкою американських агровиробників, зокрема, просувати ідею створення Фонду фермерів США задля надання допомоги аграрним регіонам України.

«Я розповів, скільки техніки росіяни просто вкрали в українських фермерів  та відправили в Крим, у росію чи взагалі знищили. А частина зараз на окупованій Херсонщині та у Запоріжжі, і забрати її звідти поки що неможливо. Закликав американців допомагати та донатити українцям. Зустрічався з Corteva Agriscience. Результат – компанія готова надавати допомогу насінням та засобами захисту рослин усім дрібним фермерам. У них є відповідні програми та цікаві фінансові рішення. А також зустрівся з підприємцями, які імпортують обладнання з України, дороблюють його і продають в Америці. Вони чітко розуміють, що нашій державі зараз необхідна допомога. Тому збирають донати серед своїх же американських покупців та перераховують їх в Україну», – розповів Ігор Новицький.

Також під час свого візиту до США Ігор Новицький на різних рівнях порушував тему допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні та  військовим.

«Відвідав Український центр у Міннеаполісі, там було багато маріупольців та представників нашої діаспори. На момент зустрічі вони вже назбирали пів мільйона доларів. Частину переданого нам гумвантажу відправили поштою, частину привіз з собою. Розповів, що переселенцям складно три місяці чекати, допоки приїдуть гігієнічні засоби та продукти. Все це їм необхідно вже сьогодні. За кошти, зібрані в США, ми можемо придбати все необхідне в нашій країні, тим самим підтримуючи економіку (сплата ПДВ), національного виробника та створюючи робочі місця. У США це прекрасно розуміють, тому напрацьовуємо механізми допомоги», – поділився своїми досягненнями депутат.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy