Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Черкаська делегація долучилася до Форуму регіональних лідерів

  • 5
Черкаська делегація долучилася до Форуму регіональних лідерів

Десятки активних та ініціативних депутатів, громадських діячів, підприємців та волонтерів з різних регіонів країни зібрав у столиці Форум регіонального лідерства, організований USAID Ukraine – USAID Україна та NDI Ukraine – National Democratic Institute.

Головна мета – обговорити проблеми та обмінятися досвідом щодо їх вирішення у таких актуальних на сьогодні сферах як волонтерська допомога, соціально-правовий захист ВПО, забезпечення освітою, державні програми для військових та їх реабілітація тощо.

Зокрема, очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк закликала органи місцевого самоврядування боротися за те, щоб мешканці їх громад не виїжджали до інших країн, а залишалися жити у своїй, відновлювали її та розвивали.

«Адже майбутнє України залежить від збереження її людського капіталу. В Україні більше 6,5 млн ВПО, 20% населення знаходиться за кордоном. Перед нами стоїть проблема конкуренції за кожну людину», – зазначила вона та розповіла про державні програми, які покликані підтримати українців, допомогти їм із працевлаштуванням або відкриттям власної справи, забезпечити житлом тощо.

Черкащину на Форумі регіонального лідерства представляли депутати міської ради від «Слуги Народу» Василь Мойсієнко та Оксана Маслянко, лідерка руху «Зе!Жінки» Черкащини Світлана Пащенко та секретар Чигиринської міської ради від «Слуги Народу» Віталій Шпичак.

Так, депутат Василь Мойсієнко, який також є першим проректором ЧНУ ім. Б.Хмельницького, розповів, що під час форуму знайшов однодумців та обговорив з ними реалізацію деяких проєктів.

«Я комунікував із представницею Київської обласної ради та ректоркою Білоцерківського аграрного національного університету Оленою Шуст. У своєму освітньому закладі вони вже реалізували ініціативу першої леді Олени Зеленської – створили Центр ментального здоров’я. У нас у планах відкрити такий же на базі ЧНУ. Тому послухати про їх досвід було цікаво», – поділився Василь Мойсієнко.

А питання забезпечення освітніми послугами громадян України, які виїхали закордон, черкаський обранець обговорив із депутаткою Дніпровської міської ради від «Слуги Народу» Аліадою Мансуровою.

Тему реабілітації та соціалізації важкопоранених ветеранів за допомогою спорту порушив на Форумі регіонального лідерства народний депутат від «Слуги Народу», почесний президент Федерації стронгмену України Василь Вірастюк.

«У Черкасах теж практикується реабілітація ветеранів за допомогою спорту. Ми активно долучаємося до цього. Тому я запросив Вірастюка відвідати Черкащину», – розповів учасник заходу Василь Мойсієнко та зазначив, що спілкування з людьми, які змінюють країну, надихає.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber

Коментарі закриті.

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy