Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Партія «Слуга Народу» вводить своїх представників до всіх виборчих комісій

  • 1218
Партія «Слуга Народу» вводить своїх представників до всіх виборчих комісій

Проконтролюємо це разом: Від місцевого самоврядування в нашому повсякденному житті залежить чи не більше, ніж від центральної влади, і роль місцевої влади щороку буде лише зростати.

Проконтролюємо це разом: Від місцевого самоврядування в нашому повсякденному житті залежить чи не більше, ніж від центральної влади, і роль місцевої влади щороку лише зростатиме.

В Україні ще не було партії, яка отримала би монобільшість у парламенті. Тому, як відповідальний суб’єкт виборчого процесу, «Слуги Народу» готові взяти участь у формуванні територіальних виборчих комісій, щоб захистити законність волевиявлення та наш результат. Ми підійшли до першого етапу – формування територіальних виборчих комісій.

Так, 31 липня політична партія «Слуга Народу» розпочинає процес подання документів для включення своїх представників до територіальних виборчих комісій (ТВК). Процес може тривати декілька тижнів.

Зараз Центральна виборча комісія формує склад понад 500 комісій; партія «Слуга Народу» запропонувала в кожну ТВК по троє своїх представників. Забезпечивши їхню участь у виборчих комісіях, ми зможемо контролювати справжність волевиявлення на всіх етапах: на стадії підрахунку голосів, підбиття підсумків і встановлення результатів.

Народний депутат України Вадим Галайчук підкреслив, що партія «Слуга Народу» несе відповідальність за те, наскільки якісно будуть організовані вибори.

«Ми як партія влади на сьогоднішній день відповідальні за те, наскільки якісно буде організовано вибори. Тому для нас вкрай важливо, щоб представники нашої партії працювали дуже ефективно в комісіях і показували приклад іншим, як треба самовіддано працювати для якісної організації виборчого процесу», – сказав він.

За словами Галайчука, члени ТВК виконують дуже важливу роль.

«Члени ТВК встановлюватимуть, власне, результати голосувань. Як відомо, голосування відбуваються на виборчих дільницях, але його підсумки та результати виборів встановлюватиме ТВК. Ці комісії, на відміну від тих, що створюються на час виборів парламентських чи президентських, діятимуть на постійній основі й надалі працюватимуть до наступних місцевих виборів. Вони постійно підтримуватимуть контакт із місцевими владами. На них лягає дуже важлива функція, і ми останнім часом всіляко допомагали реорганізувати їхню роботу, реформувати і спосіб створення цих комісій, і, власне, спосіб того, як вони будуть працювати», – пояснив депутат.

Юрист Центрального штабу політичної партії «Слуга Народу» Олександр Короленко вважає, що члени ТВК стануть ключовими дійовими особами в процесі підготовки та організації місцевих виборів 25 жовтня 2020 року , оскільки здійснюватимуть і сам процес підготовки, і безпосередньо процес підбиття підсумків голосування і, найголовніше, встановлення результатів виборів.

«Сьогодні ми вирішили скористатися своїм законодавчо гарантованим правом і подати до Центральної виборчої комісії кандидатури членів територіальних виборчих комісій. Ми подаємо по дві особи від наших обласних організацій і по одній особі, які будуть включатися у склад виборчих комісій шляхом жеребкування. Ці люди є чи не найбільш ключовими в процесі підготовки та організації місцевих виборів, оскільки вони здійснюватимуть як сам процес підготовки, так і безпосередньо процес підбиття підсумків голосування і, що найголовніше, встановлення результатів виборів. Тобто саме ці люди своїм кінцевим рішенням визначатимуть, кого із депутатів обрано до місцевих рад і хто став переможцем виборів сільських, селищних, міських голів», – зазначив Олександр Короленко.

Не відмежовуючись від виборців помічниками й приймальнями, «Слуги Народу» прагнуть забезпечити собі представництво в усіх ТВК країни. На думку юриста, для партії важливо мати представників у структурі ТВК, щоб захистити свої результати, не дати вкрасти отримані голоси.

«Представники партії «Слуга Народу» в ТВК – це гарантія для нашої політичної сили, що наші голоси не будуть вкрадені під час чергових місцевих виборів», – сказав пан Короленко.

Ми й надалі братимемо участь в організації виборчого процесу і скористаємося своїм законним правом у представленні партії в роботі дільничних виборчих комісій.

Нагадаємо, після президентських і парламентських виборів 2019 року настала черга місцевих. Вибори до органів місцевої влади (місцевого самоврядування) відбудуться 25 жовтня 2020 року. Обиратимемо депутатів до обласних і районних рад; районних у містах, сільських, селищних і міських рад; а також сільських, селищних, міських голів.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy