Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Тернопільська міськрада та Вінницька облрада закликають підтримати малу приватизацію

  • 5503
Тернопільська міськрада та Вінницька облрада закликають підтримати малу приватизацію

Депутати міської ради Тернополя одноголосно підтримали звернення до Верховної Ради та закликали ухвалити пакет законопроєктів щодо малої приватизації (№№4572, 4573, 4574 і 4575), які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів державної та комунальної власності.

Як зазначив депутат міської ради Тернополя від фракції «Слуга Народу» Віктор Гевко, усі 100% коштів від приватизації комунального майна, за загальним правилом, мають спрямовуватися до місцевих бюджетів.

«Але закликаємо парламент також передбачити в новому законодавстві правило, за яким 10% коштів від приватизації державного майна надходитиме в бюджет громади, на території якої знаходиться актив. Вважаємо, що це справедливий підхід, оскільки занедбане державне майно часто стає проблемою конкретної громади, в якій воно перебуває. Тому держава має розділити з місцевою владою потенційні вигоди від державної власності. Водночас ми наполягаємо на тому, що Україна має зберегти контроль над підприємствами і активами, які мають стратегічне значення, належать до об’єктів критичної інфраструктури, оборони або мають важливе значення для народу України. Їхній статус і надалі має захищатися на рівні закон», — наголосив він.

Водночас у Вінницькій обласній раді депутати заявили про підтримку ухвалення законопроєктів, які регулюють процес малої приватизації. З відповідною заявою під час сесійного засідання 28 травня виступив від фракції депутат Віталій Урдзік.

«Усі 100% коштів від приватизації комунального майна, за загальним правилом, мають спрямовуватися до місцевих бюджетів. Наголошуємо, що йдеться лише про нестратегічні підприємства», — сказано в заяві.

Мала приватизація поверне до життя колишні заводи, магазини, гуртожитки і санаторії, що за стільки років перетворилися на справжні пам’ятники безгосподарності, корупції і втрачених можливостей.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy