Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Парламент підтримав законопроєкт про відновлення розгляду дисциплінарних скарг на суддів

  • 308
Парламент підтримав законопроєкт про відновлення розгляду дисциплінарних скарг на суддів

Народні депутати проголосували у першому читанні за законопроєкт №9261, який дозволить відновити розгляд Вищою радою правосуддя дисциплінарних скарг на суддів. Про це повідомив ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань правової політики Денис Маслов.

«Поки вся країна спостерігає ганебні випадки з корупцією і суддями на підпитку, у Вищій раді правосуддя лежить майже 10 тис. нерозглянутих дисциплінарних скарг щодо суддів. Терміново поновлюємо їх розгляд ВРП і далі запускаємо Службу дисциплінарних інспекторів, яка буде цим займатися», – пояснив він зміст законопроєкту.

Він запевнив, що найближчим часом парламент ухвалить цей законопроєкт в цілому й це стане одним з кроків до очищення судової системи та продовженням судової реформи.

Також серед необхідних кроків Маслов назвав посилення відповідальності за корупцію в сфері правосуддя, можливість періодичних перевірок суддів на доброчесність, вдосконалення добору суддів із залученням громадянського суспільства. Крім того, він пропонує завершити оцінку відповідності всіх чинних суддів та забезпечити гідні умови оплати праці апаратів судів.

«Кожен суддя має працювати чесно, в нормальних умовах, та нести повну відповідальність за свої дії. І жодних компромісів тут бути не може», – наголосив Маслов.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy