Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Зе!Місцеві в боротьбі: Передаємо на фронт «швидкі», відкриваємо центри евакуації, виготовляємо буржуйки

  • 283
Зе!Місцеві в боротьбі: Передаємо на фронт «швидкі», відкриваємо центри евакуації, виготовляємо буржуйки

Львівщина: Передаємо «швидкі» у зону бойових дій

Із Львівщини у зону бойових дій передали дві «швидкі». Машини вирушили поїхали до захисників у Харків. Автівки передали у межах ініціативи очільника Львівської ОВА та обласного осередку партії «Слуга Народу» #1000_автомобілів_свободи.

«Реанімобілі оснащені всім необхідним, щоб допомагати рятувати життя українських воїнів. Ще 5 машин швидкої медичної допомоги, зокрема – 2 броньовані для Головного управління розвідки незабаром теж передадуть захисникам», – розповів Максим Козицький.

Він додав, що капітально ремонтувати медичні авто допомагає депутат Львівської облради від «Слуги Народу» Юрій Доскіч.

«Нехай ці автомобілі допомагають нашим захисникам і захисницям  якомога швидше наближати перемогу нашої держави та рятувати українських воїнів. Ми чекаємо їх вдома живими та здоровими і з перемогою. Разом – сильні», – зазначив Юрій Доскіч.

Миколаївщина: Відкриваємо центр для евакуації населення

У Миколаєві готуються до відкриття ще одного центру для евакуації, де люди зможуть зупинитися транзитом на кілька днів і отримати необхідну допомогу. Про це розповіла голова обласної організації партії «Слуга Народу» Ганна Замазєєва.

Це необхідний крок, адже після деокупації частини Херсонської області місцеві мешканці почали евакуюватися до інших міст та областей країни. Це повʼязано з тим, що на звільнених територіях відсутні життєво необхідні комунікації – вода, світло, опалення тощо. Багато місцевих залишилися без домівок та вирішили переїхати до більш безпечних місць.

Зараз над підготовкою центру до запуску в роботу працює Миколаївська обласна рада, ОВА, міська влада да благодійний фонд «Світлі справи». Евакуаційний центр організовуватиме централізовану евакуацію автобусами, надаватиме тимчасове житло на кілька днів, забезпечуватиме харчуванням та медичною допомогою.

«Миколаївці, як ніхто інший знають, що таке жахи війни – ворожі обстріли та відсутність основних комунікацій, необхідних для життя. Тому центр відкривається саме тут. Це місце буде транзитним хабом, де евакуйовані зможуть залишитися на кілька днів, а потім – рушити далі або на Захід країни, або ж за кордон. Зараз вже є приміщення, де триває його облаштування – завозять ліжка, матраци, інші потрібні меблі, постільну білизну, побутову техніку та ще багато іншого, що необхідно для комфортних умов», – розповідає Ганна Замазєєва.

Одещина: Виготовляємо буржуйки для військових і цивільних

За ініціативи депутата Одеської обласної ради від «Слуги Народу» Олександра Денисенка, майстерня з ремонту агротехніки у фермерському господарстві Білгород-Дністровського району перекваліфікувалася на цех із виготовлення буржуйок.

«Тепло – таке звичайне слово, але якого змісту воно набуває зараз, в умовах війни, та з початком зими в Україні. Особливо у деокупованих містах і селах, – каже Олександр. – Коли немає світла, немає газу та за водою треба йти, як колись з відрами на край села. Зігріти себе та своїх дітей – це головна мета всіх нас».

«Наші депутати завжди знаходять можливість ініціювати надання такої важливої допомоги, – каже голова Одеської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Григорій Діденко. – Речі та продукти для біженців, організація медичних обстежень, допомога соціально незахищеним громадянам, постійна підтримка ЗСУ – вони звертаються з такими проханнями до партнерів та благодійників. Саме так, об’єднавшись та підтримуючи одне одного, ми можемо пришвидшити перемогу. Все буде Україна!»

Івано-Франківщина: Підтримуємо військових на передовій

За ініціативи народного депутата від «Слуги Народу» Олега Марусяка, військові одного з батальйонів отримали допомогу. Там несуть службу захисники-калушани.

«Поїздка до військових на передову зайняла два дні, дорога довга, понад 1200 км, але була варта того. Головною нашою метою була й залишається  підтримка військових, які бережуть наш спокій!» – зазначив Олег Марусяк.

За його словами, завдяки благодійникам, зокрема, Благодійному фонду «Підгірʼя» вдалося передати військовим генератор, бензопили, колеса до військового транспорту, комплекти термобілизни, продукти харчування, медзасоби, маскувальні сітки тощо.

Волинь: Виготовляємо окопні свічки

Валентина Баланкевич, депутатка Ковельської районної ради від партії «Слуга Народу», організувала виготовлення сотень окопних свічок на передову. Долучається поміж роботою, адже щодня працює медиком на швидкій допомозі.

«Світла немає, а тут працюють у вільну хвилину між основною роботою, крутять окопні свічки для наших захисників в місто  Бахмут, їм там в сто разів гірше і холодніше, хоч чимось зігріємо їх!  Разом до перемоги, в єдності  – сила», – каже Валентина Баланкевич. 

Зробити таку свічку, зазначає пані Валентина,  можна в домашніх умовах. Саморобна свічка відмінно обігріває невелике приміщення, дає світло та тепло до восьми годин. Для окопних свічок використовують металеві бляшанки, картон та віск. До ініціативи депутатки почали долучатись місцеві мешканці, аби спільно турбуватись в тилу про захисників.

Полтавщина: Забезпечуємо мешканців гарячими обідами

За сприяння депутата Полтавської міської ради від «Слуги Народу» Антона Ярмолюка у Полтаві запрацював мобільний пункт видачі гарячих обідів.

«Отримати безкоштовні обіди можуть всі охочі. Щодня наші волонтери обслуговують сотні, якщо не тисячі людей. Часу лічити немає, адже працюємо в режимі нон-стоп, поки не роздамо всю їжу. Це як гарячі обіди, так і продукти», –  розповів Антон Ярмолюк.

Раніше цей мобільний пункт працював на кордоні Польщі та України. Його перевезли до Полтави завдяки команді волонтерів з Нідерландів та фондам Christian Refugee Relief – CRR і Good Call Ministries.

«Злагоджена робота тилу важлива для роботи соціально-економічного сектору і загальної перемоги. І ми намагаємося бути максимально ефективними на своєму фронті», – зазначає Антон Ярмолюк.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy