Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Олександр Корнієнко назвав головні законопроєкти наступного пленарного тижня

  • 493
Олександр Корнієнко назвав головні законопроєкти наступного пленарного тижня

Законопроєкт про всеукраїнський референдум та створення Бюро економічної безпеки стануть головними законопроєктами  останнього пленарного тижня січня та 4-ї сесії ВРУ.

Про це сьогодні в ефірі телеканалу «Україна24» розповів голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

«У нас накопичилось багато домашніх завдань, які ми спробуємо надолужити наступного пленарного тижня. З’явилися і нові ініціативи, адже депутати працювали під час свят», – наголосив він.

Зокрема, на порядку денному – закон про народовладдя.

«Це програмна обіцянка, за яку ми багато боролися. Закон про референдум  опрацьовувався майже пів року, узгоджений з усіма міжнародними інституціями, українськими експертами, представниками 3 сектору. Підтримаючи голосуванням, ми зможемо відкрити можливість для проведення всеукраїнських референдумів», – пояснив голова партії.

Також депутати візьмуться за законопроєкт про створення Бюро економічної безпеки.

«Це важлива реформа, що дозволить рухатись далі щодо наших зобов’язань із міжнародними партнерами. І дозволить перенести функції з силових структур у спецслужбу,  яка займатиметься фінансовими розслідуваннями. Це наступний крок із перетворення нашої фінансової системи в прозору, за світовими та європейськими зразками», – зауважив він.

Серед законопроєктів, що плануються до розгляду найближчим часом, але не внесені до Ради  – про врегулювання діяльності облгазів. За словами Корнієнка, цей документ дасть можливість запроваджувати тимчасові адміністрації в облгази.

Також він дозволятиме працювати на ринку лише тим облгазам, які мають щонайменше 100 тисяч абонентів. Адже найбільші ціни на розподіл газу з 1 січня – у маленьких компаній. Через невелику кількість споживачів такі облгази мають платити більше за постачання блакитного палива. Тепер маленькі облгази можуть об’єднуватись, менше витрачати коштів на ремонт, постачання газу і таким чином знижувати тарифи для населення.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy