Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Звільнення від податку на прибуток, імпорт обладнання без мита: як працюватимуть індустріальні парки

  • 5704
Звільнення від податку на прибуток, імпорт обладнання без мита: як працюватимуть індустріальні парки

Звільнити від податку на прибуток на 10 років, дати можливість ввозити устаткування для виробництва без митних платежів, а також право місцевій раді в односторонньому порядку встановлювати розмір податку на землю – такі можливості для роботи індустріальним паркам надають два законопроєкти №№ 5588, 5589, які сьогодні ухвалив парламент.

«Три місяці тому депутати ухвалили рамковий закон, і після цього кількість інвестицій в 24 заявлених індустріальних парках становить 884 млн грн. Це свідчить про те, наскільки ці інструменти популярні і наскільки бізнес зацікавлений, щоб він запрацював. І саме для цього ми ухвалили два фінальних законопроєкти: №5688 і №5689», – сказав голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Він повідомив, що законопроєкт №5688 про зміни до Податкового кодексу звільняє від податку на прибуток тих, хто працює на території парку, на 10 років.

Водночас законопроєкт №5689 дозволяє ввозити устаткування для виробництва на території парку без митних платежів. А також дає можливість органам місцевої влади в односторонньому порядку встановлювати розмір податку на землю для парку.

«Зараз податок фіксований. Але після ухвалення на місцях визначатимуть розмір податку самі, і таким чином зможуть пропонувати бізнесу кращі умови», – пояснив народний депутат.

Як повідомив Дмитро Наталуха, наразі у 13 областях України є 24 парки, які подали заявки в Мінекономіки на оновлення статусу, тобто в них стартував процес створення парку. Це 552 гектари загальної площі і можливість створити понад 20 тис. робочих місць.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy