Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Члени Політичної ради партії «Слуга Народу» взяли участь у засіданні Ради партії ALDE

  • 6111
Члени Політичної ради партії «Слуга Народу» взяли участь у засіданні Ради партії ALDE

10 грудня віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та депутати від «Слуги Народу» Євгенія Кравчук, Вадим Галайчук і Олександр Санченко взяли участь у засіданні Ради партії ALDE у Римі.

Ольга Стефанішина під час панельної дискусії наголосила на особливому моменті для Європи сьогодні, коли весь континент стоїть перед серйозними викликами – і зовнішніми, і внутрішніми. ЄС також переживає не найкращі часи, і сьогодні без нового стилю лідерства, залученості країн поза межами ЄС та спільного узгодження політик всіма сторонами буде дуже важко втримати геополітичну суб‘єктність та стабільність.

На її думку, Україна, як і низка інших країн континенту, що прагнуть демократичних перетворень та євроінтеграційних перспектив, змінилися за останні 20 років.

«Україна за цей час пройшла шлях динамічних трансформацій, що наблизили нас до європейських стандартів, копенгагенських критеріїв та зробили країну сильнішою, стійкішою, конкурентнішою. Нам є сьогодні, що запропонувати ЄС – від унікальних компетенцій у сфері реформ до досвіду протистояння безпековим загрозам, включно з гібридними. Ми прагнемо відносин на принципах залученості, рівності та балансу інтересів і сподіваємося на аналогічний підхід з боку ЄС», – сказала Стефанішина.

Віцепрем’єр-міністерка також наголосила, що партія «Слуга Народу» налаштована активно співпрацювати з Альянсом лібералів і демократів за Європу. Напередодні партія подала формальну заяву на приєднання до ALDE.

Нагадаємо, ALDE – одна з найвпливовіших партій Європейського Союзу ліберально-центристського спрямування. Вона об’єднує 70 національних партій із 45 держав-членів та не членів ЄС.
Ключовими цінностями, які відстоює партія, є демократія, верховенство права, права людини, толерантність та солідарність; справедливе, вільне та відкрите суспільство; сталий розвиток та мир у світі; розширення ЄС; прозора, демократична та процвітаюча Європа.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy