Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Анастасія Радіна: НАБУ зберегло державі щонайменше 3 млрд грн

  • 9309
Анастасія Радіна: НАБУ зберегло державі щонайменше 3 млрд грн

Серед досягнень у сфері запобігання та протидії корупції від початку роботи нинішнього парламенту – повне перезавантаження НАЗК та ліквідація створених попередньою владою перешкод для перевірки декларацій чиновників. Про це сказала очільниця парламентського комітету з питань антикорупційної політики від «Слуги Народу» Анастасія Радіна.

Також Рада запровадила можливість цивільної конфіскації необґрунтованих активів посадовців. Першим рішенням суду за такою справою стала конфіскація 1,25 млн грн.

Вищий антикорупційний суд повноцінно запрацював восени 2019 року, нагадала Анастасія Радіна.

«Вищий антикорупційний суд сфокусовано на справах високопосадової корупції. За два роки постановлено 56 вироки, з них 32 – із реальним позбавленням волі. Рішення ВАКС – це половина всіх вироків із реальним позбавленням волі за корупційні злочини протягом року по всій країні. При тому що ВАКС розглядає справи лише високопосадових корупціонерів, тобто незначної частини суб’єктів корупційних правопорушень», – розповіла вона.

Очільниця антикорупційного комітету звернула увагу, що за рішеннями Вищого антикорупційного суду конфіскували 9,75 млн грн, а обвинувальні вироки суд оголосив 13 суддям, 3 екснардепам.

Крім цього, економічний ефект роботи НАБУ наразі виправдовує витрати на утримання цього органу за понад два роки.

«Економічний ефект від діяльності НАБУ – щонайменше 3 млрд грн. Він включає конфіскації за рішенням суду, кошти, відшкодовані в процесі розслідування злочинів, а також випадки запобігання розкраданню в результаті розслідувань», – пояснила Анастасія Радіна.

За результатами перевірок НАЗК, додала Анастасія Радіна, виявлено неправдиве декларування на понад 497 млн грн.

«НАЗК проводить перевірку декларацій не в ручному режимі, а на основі автоматичної черги декларацій із автоматизованої системи виявлення невідповідностей та декларацій, перевірка яких має здійснюватися в першу чергу відповідно до закону», – сказала очільниця комітету від «Слуги Народу».

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy