Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Профільний комітет рекомендував Раді остаточно затвердити великий Державний Герб

  • 9524
Профільний комітет рекомендував Раді остаточно затвердити великий Державний Герб

Комітет парламенту з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Раді ухвалити за основу та в цілому законопроєкт №5712 про великий Державний Герб України. Про це повідомив очільник комітету Андрій Клочко.

Таке рішення підтримали 17 членів комітету.
Документ встановлює структуру Державного Герба, правила його опису, порядку використання та правового захисту.

Цей символ передбачений Конституцією України, а отже, остаточним ухваленням документа парламент нарешті виконає положення Основного закону.

Президент оголосив про внесення на розгляд Верховної Ради законопроєкту про великий Державний Герб України під час виступу на урочистому засіданні парламенту з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

Голова партії «Слуга Народу» та член профільного комітету Олександр Корнієнко нагадав, що за 25 років існування Конституції проводилося 8 конкурсів на ескізи великого герба. Але жоден із них не завершувався затвердженням переможця.

Крім того, він наголосив, що низка унітарних країн також використовують великий герб. Тому унітарна Україна не буде винятком, а закиди про існування такого символу лише у феодальних чи монархічних державах не мають підґрунтя.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy