Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Марина Бардіна розповіла, як держава допомагатиме постраждалим від сексуального насильства під час війни

  • 168
Марина Бардіна розповіла, як держава допомагатиме постраждалим від сексуального насильства під час війни

Постраждалі від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України отримають від держави грошову компенсацію, а також соціальну, юридичну, медичну та психологічну допомогу.

Про це повідомила авторка відповідних законопроєктів №10132 та №10133, зареєстрованих у ВРУ, Народна депутатка «Слуги Народу» Марина Бардіна.
За даними Офісу Генпрокурора, станом на вересень розслідуються 231 випадок сексуального насильства, пов’язаного з війною росії проти України.

«Проте, ми всі розуміємо, що таких злочинів скоєно в рази більше. Сенситивність цього злочину призводить до того, що люди не завжди готові говорити про нього та звертатися до правоохоронних органів, а хтось досі знаходиться в окупації. Тому людям потрібна допомога, щоб почати говорити. І наші законопроєкти пропонують запровадити систему такої допомоги», – зазначає Марина Бардіна.

Законопроєкти передбачають:
– Визначення поняття сексуальне насильство, пов’язане зі збройною агресією рф проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року.
– Право на невідкладні проміжні репарації для постраждалих, тобто соціальну, юридичну, медичну та психологічну допомогу.
– Закріплюється невідкладна компенсація постраждалим особам у грошовій формі.
– Визначається хто, як і куди має звернутися для отримання такої допомоги та як відбуватиметься процес розгляду заяв.

До постраждалих осіб, окрім тих, хто безпосередньо зазнав насильства, відносять і членів сімей загиблих.

Серед джерел наповнення Фонду виплати невідкладних компенсацій розглядають два основні компоненти: допомога наших міжнародних партнерів та майбутні стягнення з рф.

«Ця тема є дуже чутливою, тому одними із ключових принципів законопроєкту є конфіденційність постраждалих, добровільність звернення за допомогою і повага», – зауважила народна депутатка.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy