Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Рада просить ООН та міжнародну спільноту засудити теракт рф на Каховській ГЕС

  • 263
Рада просить ООН та міжнародну спільноту засудити теракт рф на Каховській ГЕС

Парламент ухвалив звернення до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей у зв’язку з черговим актом тероризму рф – підривом Каховської гідроелектростанції (№9375).

Підрив греблі Каховської гідроелектростанції імені П.С. Непорожнього призвів до однієї з найбільших техногенних катастроф в Європі за останні десятиліття та є черговим проявом політики геноциду російської федерації проти Українського народу. Такі дії російської федерації – держави – спонсора тероризму повинні бути жорстко засуджені світовою спільнотою, йдеться у документі.

«Саме зараз у центрі Європи відбувається не лише цинічний геноцид українського народу, але й екоцид української землі, який може вплинути на кожного з нас», – сказала народна депутатка “Слуги Народу” Юлія Овчинникова.

Зараз в Україні під загрозою знищення через війну:
– 900 заповідних територій загальнодержавного та місцевого значення – 29,7 %.
– 16 Рамсарських угідь – 81,6 % усіх Рамсарських угідь України;
– 160 територій Смарагдової мережі – 35,8 % всієї Смарагдової мережі України;
– приблизно 30% території України забруднені вибухонебезпечними залишками війни;
– 33 млн тонн викидів парникових газів просочилися в атмосферу.
– було знищено понад 2 млн ге лісу.

Внаслідок підриву росією Каховської ГЕС зазнали шкоди цілі екосистеми, було порушено середовища існування та можлива загибель диких, свійських та домашніх тварин, зазнали забруднення води Дніпра і Чорного моря, порушено водопостачання, без доступу до питної води залишилась частина населення, ймовірним є заболочення осушених земель і зміна кліматичного режиму регіону.

Можливе утворення нової пустелі в результаті відкриття піщаного дна з супутніми кліматичними наслідками, такими як зменшення опадів, поява пилових бурь, а також загальний підйом температури у регіоні, що, своєю чергою, створить ризик посухи на полях центру і півдня України, зазначила народна депутатка.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy