Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

#ГероїСередНас. Сергій Литвинчук з Житомирщини з перших днів служить у теробороні

  • 231
#ГероїСередНас. Сергій Литвинчук з Житомирщини з перших днів служить у теробороні

Із початком повномасштабного вторгнення рф депутат Звягельської (колишньої Новоград-Волинської) міської ради від «Слуги Народу» Сергій Литвинчук відразу пішов захищати Україну до одного з підрозділів територіальної оборони Житомирщини.

У перші місяці разом з іншими військовими та добровольцями чергував на блокпостах, а також ніс службу поблизу українсько-білоруського кордону.

«Страху ні в кого не було. Більше хвилювало відчуття невідомості – незнання того, як далі розвиватимуться події. Крім того, для злагодженості дій будь-якій команді потрібен час, а в нас його не було. Саме тому кожну вільну хвилину намагалися використати, аби надолужити це, щоб ми могли діяти як єдиний механізм. І нам це швидко вдалося. До того ж, у всіх була єдина мета – зупинити ворога і захистити Україну!» – каже Сергій Литвинчук.

Під час служби стали у нагоді навички, здобуті у мирному житті. Вже понад 15 років Сергі займається мисливством і добре володіє зброєю. Також свого часу він заснував фермерське господарство – розсадник декоративних рослин, звик до фізичної праці, а отже, мав відповідну фізичну підготовку. Крім того, за однією з двох вищих освіт він – інженер лісового господарства і добре орієнтується в лісовій місцевості.

Сергій Литвинчук невипадково записався саме до цього підрозділу ЗСУ. Очолюючи у 2019-2021 роках Звягельську райдержадміністрацію, він брав участь у становленні місцевої територіальної оборони. Та й нині, вже як військовий і як депутат, допомагає забезпечувати підрозділ усім необхідним.

«Територіальна оборона значно зміцніла порівняно з лютим 2022 року. І це стосується не лише матеріально-технічного забезпечення. На початку повномасштабного вторгнення практично всі новоприбулі були стрільцями, а нині кожен, як кажуть, на своєму місці – там, де найефективніше зможе пришвидшити нашу Перемогу, а в цьому жоден із нас навіть не сумнівається!» – наголошує Сергій Литвинчук.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy