Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Віктор Ляшко: Наше завдання – запуск лікарень нового європейського формату

  • 6690
Віктор Ляшко: Наше завдання – запуск лікарень нового європейського формату

Завдання міністерства охорони здоров’я в межах Великого будівництва – запуск лікарень нового європейського формату. Більше того, кожен регіон має бути спроможним надавати якісну високоспеціалізовану медичну допомогу своїм громадянам.

Про це заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко під час MINTRANS Forum 2021 у Києві.

«Ми хочемо повного переосмислення поняття лікарні, щоб вона була однаково комфортна як для пацієнта, так і для лікаря. Ми прагнемо забезпечити доступ до якісних та безпечних медичних послуг», – наголосив він.

Окрім того, разом із будівництвом лікарень повинні впроваджуватися новітні технології у сфері охорони здоров’я. Так, міністерство охорони здоров’я змінює підхід до оснащення лікарень та оновлює обладнання відповідно до європейських стандартів.

На 2022-2023 роки у планах збудувати 48 обласних лікарень, зокрема 29 з них – з вертолітними майданчиками, а також розпочнуть роботу 45 операційних блоків і 24 ЕМД. А ще до кінця року завершать будівництво 600 амбулаторій.

Критично важливими для медицини є наявність автомобілів екстреної допомоги. Зокрема, у 2020-2021 роках МОЗ зосередилося на оновленні машин екстреної меддопомоги: у 2020 році закуплено понад 1000 одиниць машин та ще 662 законтрактовані в 2021 році і чекають на постачання.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy