Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Зе!Місцеві в боротьбі: Модернізуємо лікарні, створюємо ландшафтні парки, відновлюємо дороги

  • 9078
Зе!Місцеві в боротьбі: Модернізуємо лікарні, створюємо ландшафтні парки, відновлюємо дороги

Депутати від партії «Слуга Народу» працюють над модернізацією медичних закладів, ініціюють ремонти доріг у громадах та створення ландшафтних парків, відкривають нові спортивні локації.

Тернопільщина: Модернізуємо лікарню

У Шумській громаді завершено модернізацію неврологічного відділення лікарні: здійснено сучасний та якісний ремонт приміщення.

Зі слів головного лікаря закладу Андрія Бобровського, на ремонт усього відділення спрямовано 1 млн 800 тис. грн. Ці кошти виділені із державного бюджету на соціально-економічний розвиток. 130 тис. грн – це вартість меблів, встановлених у відділенні, які спрямувала Національна служба здоров’я України. Завдяки благодійним організаціям відділення отримало функціональні ліжка. 

«Відділення відремонтовано за сприяння народного депутата України від «Слуги Народу» Ігоря Василіва за кошти соціально-економічного розвитку. Розпочато наступний крок розвитку лікарні – модернізацію хірургічного відділення. Додам, що у 2021 році в Шумській міській лікарні вже було відремонтовано педіатричне та терапевтичне відділення», – зазначив голова Шумської громади від «Слуги Народу» Вадим Боярський.

Харківщина: Ініціюємо створення ландшафтного парку

Місцеві депутати від «Слуги Народу» активно підтримують реалізацію проєкту зі створення регіонального ландшафтного парку «Смарагдове джерело» на територіях Безлюдівської, Височанської, Мереф’янської, Південноміської та Харківської громад Харківської області. 

До цієї ініціативи долучились депутати Височанської, Безлюдівської, Мереф’янсьої громади та ініціативна група мешканців Жихоря.  

Метою створення регіонального ландшафтного парку «Смарагдове джерело» орієнтовною площею 6173,03 га є збереження своєрідної природної місцевості у передмісті Харкова, в т. ч. заплави правої притоки р. Сіверський Донець – р. Уди.

«Розширення мережі природно-заповідного фонду відповідає процесу формування національної екологічної мережі в області та збільшення відсотку заповідності, визначеного Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України, та Стратегією розвитку Харківської області на 2021-2027 роки», –  зазначив заступник голови фракції «Слуга Народу» у парламенті, голова Харківської обласної організації Павло Сушко.

Департаментом захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації відповідно до статті 52 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» схвалено клопотання щодо створення регіонального ландшафтного парку «Смарагдове джерело».

На підставі результатів погодження клопотання буде проводитись розробка проєкту створення регіонального ландшафтного парку.

«Парк «Смарагдове джерело» необхідний мешканцям Харківщини. Наразі ми на фінішному етапі погодження проєкту. Спільними зусиллями місцеві мешканці зібрали кошти на проведення відповідних природничих експертиз і для розробки наукового обґрунтування та  картографічних матеріалів ХНУ ім. Каразіна, це понад 80 тисяч гривень, громада показала, що створення парку «Смарагдове Джерело» їм необхідне. Зі свого боку на місцях у межах наших повноважень ми робимо всі можливі запити та ініціативи, аби мешканці громад отримали парк», – зазначила депутатка Височанської селищної ради від «Слуги Народу» Юлія Гриневич-Тулаева.  

Вінниччина: Оновлюємо дороги 

Нові дороги отримали мешканці Тульчина. Ремонту вдалося добитися завдяки голові фракції партії «Слуга Народу» у Тульчинській міськраді Ауріці Цугуй, яка й спрямувала відповідне звернення. 

«Для ремонту цих провулків була виготовлена проєктно-кошторисна документація, проведені комунікації й наявні усі необхідні документи», – розповіла депутатка. 

Вона зазначила, що дорожнє покриття на цих провулках роками ніхто не ремонтував. Коли була негода, вулиці перетворювались на суцільне болото й пересування ними було вкрай складне. За словами Ауріки Цугуй, на сьогодні завершені усі ремонтні роботи, й люди отримали нові дороги. 

«З 2015 року ми добивались ремонту нашого провулку. Нарешті в нас теж є якісна дорога й наші діти та ми зможемо носити нормальне взуття, а не гумові чоботи, їздити на велосипедах та мати нормальні людські умови для життя», – відзначають місцеві жителі.

Луганщина: Встановлюємо нові спортивні майданчики

У Сєвєродонецьку продовжується реалізація масштабної спортивної програми «Здорова країна». 

Розпочали встановлення майданчика біля спортивної школи №4. Майданчик стане доступним не лише для вихованців закладу, але й для всіх охочих.

Його площа – 140 кв.м., також тут встановлять QR-коди, за допомогою яких можна буде тренуватися з віртуальними тренерами-зірками, які порадять комплекс вправ залежно від обраного рівня складності.

У Сєвєродонецьку до кінця року такі спортивні майданчики з’являться на території шкіл № 13, 12, 8, 1, 15, 20, а згодом ще 2 з’являться на території комплексу «Ядро».

Встановлення спортивного майданчика біля спортшколи №4 обіцяють закінчити до кінця тижня.

«Упевнений, що дітям сподобаються нові майданчики для розваг та спорту. Здоров’я – це головне! Потрібно, щоб діти були на майданчиках, а не в гаджетах!» – прокоментував Роман Водяник, голова фракції «Слуга Народу» Сєвєродонецької райради.

«Діти – це наше майбутнє! Наш обов’язок турбуватися про те, щоб вони були здорові та захищені, а їхній розвиток відбувався в комфортних умовах», – каже голова обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Луганської області Олексій Кузнєцов.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy