Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

Зе!Місцеві в боротьбі: Розвиваємо лісову галузь, ремонтуємо місцеві дороги, залучаємо інвестиції

Зе!Місцеві в боротьбі: Розвиваємо лісову галузь, ремонтуємо місцеві дороги, залучаємо інвестиції

Депутати від партії «Слуга Народу» працюють над розвитком лісової галузі в областях, ініціюють ремонти місцевих доріг, залучають інвестиції для відродження важливих підприємств та долучаються до екологічних ініціатив.

Житомирщина: Розвиваємо лісову галузь

З нагоди Дня працівника лісу Малинському лісотехнічному коледжу, що на Житомирщині, передали новенький мікроавтобус «рено».

«Малинський лісотехнічний коледж – унікальний для України навчальний заклад. Він готує фахівців за багатьма напрямами, але головний – це спеціалісти для галузі лісового господарства. Тому з нагоди професійного свята для полегшення навчального процесу ми передаємо коледжу мікроавтобус», – розповіла народна депутатка від партії «Слуга Народу» Тетяна Грищенко, яка взяла участь у заходах до професійного свята лісівників.

Також у Лугинське лісове господарство, де вітали лісівників Житомирщини, приїхали народні депутати від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко, Максим Пашковський та Максим Перебийніс.

На Житомирщині щодня ведеться великий обсяг робіт по створенню та відновленню лісових насаджень. Лише за останні два роки було висаджено понад 16 тисяч гектарів лісу.

Як наголосив нардеп Арсеній Пушкаренко, за минулої влади лісова галузь знаходилася у стадії деградації.

«Минулорічні пожежі на Житомирщині, Київщині та Луганщині дали нам всім поштовх до того, щоб переоцінити ситуацію в лісі та розпочати реформу. Зараз лісова галузь та її розвиток знаходиться в фокусі уваги влади», – підкреслив народний депутат.

Зокрема цього року для потреб лісівників Житомирщини було придбано 49 автомобілів, 178 мотоциклів, 36 тракторів з протипожежним оснащенням, 8 пожежних машин та 31 протипожежний модуль.

З нагоди професійного свята кращі співробітники галузі отримали від народних депутатів подяки та іменні годинники Верховної Ради України.

Тернопільщина: Ремонтуємо місцеві дороги

На Тернопільщині відремонтували місцеву дорогу Свидова – Антонів. За два роки тут проклали майже чотири кілометри асфальтного покриття.

Перевірили стан виконання робіт депутати обласної ради  від партії «Слуга Народу» Ярослав Захарків та Ігор Сопель, а також народний депутат України, голова обласної організації партії «Слуга Народу» в Тернопільській області Володимир Гевко.

Як зазначив Володимир Гевко, на цій дорозі не було ремонтів від часу її проєктування. Раніше замість асфальтного покриття був тільки камінь, а зараз місцеві жителі можуть проїхати тут з комфортом.

Додамо, що на Чортківщині в межах Великого будівництва розпочали ремонт найбільш знищеної дороги області Гримайлів – Сатанів, що пролягає через заповідник «Медобори».

Кіровоградщина: Залучаємо інвестиції для підприємств

Компанія «Рудомайн» планує вкласти коштив Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окиснених руд (КГЗКОР) в місті Долинська, що на Кіровоградщині.

Представники інвестора нещодавно завітали в Долинську територіальну громаду та презентували проєкт, що має реанімувати комбінат. Відповідний меморандум інвестор підписав із Кабміном.

За планом після повного запуску комбінату його проєктна потужність становитиме 12,5 мільйонів тонн на рік з переробки залізної руди і до 3 мільйонів тонн на рік з випуску готової продукції. Згідно з попередніми підрахунками, передбачений обсяг інвестицій проєктів становить понад 100 мільйонів доларів США.

Як розповів голова Долинської територіальної громади, представник «Слуги Народу» Євгеній Звіздовський, на сьогоднішній день КГЗКОР є державним підприємством.

«Нині по плану санацій, який погоджується Міністерством стратегії і розвитку промисловості України, майно КГЗКОРу передається місту в комунальну власність. Частину майна цього підприємства буде надано інвестору, який гасить заборгованості за 30 років усім кредиторам – румунам, словакам, українцям та усім іншим, загальна сума – 450 млн грн. Інвестор будує нові цехи і починає переробляти руду в спеціальні окатиші. Це такі металеві вироби, які потім відправляють за кордон. Насправді весь КГЗКОР не відновлюється, бо це загалом 2 000 га землі, де на 90 відсотків уже все зруйновано. Інвестору ж потрібна значно менша територія, на якій і буде побудований новий комбінат», – пояснив він.

Тож компанія «Рудомайн», відповідно до підписаного меморандуму про співпрацю, є офіційним інвестором з добудови Долинського комбінату та зобов’язується запустити першу чергу Долинського гірничо-збагачувального комбінату вже до кінця 2022 року.

«Чому для нас це революційно? Бо цей проєкт не тільки діловий, але й соціально орієнтований. Він дасть поштовх до розвитку нашої громади. По-перше, після запуску комбінату податки і збори надходитимуть в місцевий бюджет. По-друге, за планом санації в комунальну власність будуть передані житлові дев’ятиповерхівки, що належать КГЗКОРу, і вже деякий час не експлуатуються. Ми їх обстежили і впевнені, що зможемо відремонтувати. Тож близько 600 квартир отримають наші жителі. Представники інвестора також озвучили, що планується створити півтори тисячі робочих місць. Частину адміністративного персоналу вони привезуть з Кривого Рогу, а от працівники – це будуть наші місцеві жителі. У нас багато залишилося спеціалістів, які мають необхідні знання і навички для цієї роботи», – додав Євгеній Звіздовський.

Період від стадії проєктування до повного запуску гірничо-збагачувального комбінату триватиме 4 роки. До кінця 2025 року ГЗК планують вивести на повну потужність.

Донеччина: Робимо громади чистішими

Депутати від політичної партії «Слуга Народу» у громадах Донеччини долучились до Всесвітнього дня прибирання та вийшли на толоку.

Так, у Краматорську секретар міської ради, представник політичної партії «Слуга Народу» Ігор Сташкевич разом з колективом однієї зі шкіл та батьками учнів прибрали територію біля навчального закладу.

У Маріуполі народна обраниця Катерина Хліменкова долучилась до прибирання території біля багатоповерхових будинків. Разом з місцевими мешканцями зібрали суху траву, листя та сміття.

«Ніщо так не бадьорить зранку як суботник! Вважаю, що такі заходи потрібно проводити частіше, адже це надихає та приносить користь. Бачила, як по всьому місту на суботники виходили цілими сім’ями. Ми за охайні парки, площі та чисте місто. Ми власним прикладом доводимо, що чисте довкілля навкруги – це не складно», – наголосила Катерина Хліменкова.

Набережну біля річки від сміття разом з мешканцями Селідово очистили депутати від фракції «Слуга Народу» Тетяна Мухаметвалієва та Руслан Авдієнко. Містяни активно підтримали Всесвітній день прибирання та спільними силами річка стала чистішою.

У Костянтинівці завдяки плідній роботі депутатів фракції міської ради прибрали дві локації: площу Перемоги та вулицю Ціолковського. Всього за пару годин разом з містянами було зібрано декілька десятків мішків зі сміттям.

«Дуже приємно, що нас підтримали небайдужі мешканці Костянтинівки різного віку і кожен зміг зробити внесок у чистоту та екологію нашого рідного міста», – наголосила депутатка фракції Олена Орлова.

До Всесвітнього дня прибирання доєднались також депутати від політичної партії «Слуга Народу» у Бахмуті, Часов Ярі, Святогірську та інших громадах Донеччини.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy