Пошук Пошук Пошук Пошук Меню
Пошук по сайту:
Закрити

В Україні створять центри для діагностики хвороб у новонароджених

  • 9204
В Україні створять центри для діагностики хвороб у новонароджених

За ініціативи Президента Володимира Зеленського в Україні створять центри неонатального скринінгу. На їх оснащення уряд додатково спрямує 300 млн гривень.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на черговому засіданні Кабінету Міністрів України.

«У таких центрах будуть проводити дослідження, які дозволяють вчасно виявити у новонароджених спадкові або вроджені хвороби. Ми говоримо про більш ніж 20 різних орфанних захворювань, які зможуть бути діагностовані в надсучасних медичних центрах. Цьогоріч на цей проєкт буде виділено 300 млн грн. Відповідна програма була ініційована Президентом для захисту життя кожного маленького громадянина нашої держави», – сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Президент підписав ініційований ним закон «Про внесення змін до додатку № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні» № 1563-ІХ, який парламент ухвалив 17 червня поточного року.

На сьогодні в Україні існує потреба у запровадженні програми розширеного скринінгу новонароджених з метою виявлення у дітей вроджених або спадкових захворювань, які піддаються корекції на ранніх стадіях. Адже запізніла діагностика, зокрема спінальної м’язової аміотрофії (СМА), є головною причиною генетично обумовленої смертності немовлят.

Поділитись:

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Viber
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

СТАНЬТЕ ЧАСТИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»!

Приєднатися
Політика конфіденційності даних
підписників газети «Слуга Народу»
Прийняти
Privacy Policy